Economia

El primer ministre escocès rep dirigents de la consulta

Salmond s'ha interessat per conèixer el procés dels referèndums independentistes que organitza la societat civil catalana

Una delegació de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, encapçalada per la responsable d'internacional i comunicació, Anna Arqué, s'entrevista aquest dijous a Edimburg amb el primer ministre escocès, Alex Salmond, que s'ha interessat per conèixer el procés de consultes sobiranistes que organitza la societat civil catalana.

De fet, la trobada s'inscriu en el marc d'una invitació feta pel Partit Nacional Escocès -actualment al poder i que lidera Alex Salmond- als promotors de les consultes populars catalanes. El govern escocès té previst convocar un referèndum oficial per a la sobirania dins d'aquest mateix any.

D'altra banda, la tercera onada de consultes populars, que tindrà lloc el 25 d'abril vinent, instal·larà aquell dia el quarter general a la ciutat de Reus (Baix Camp, on durant tot el dia s'anirà informant de la participació al conjunt del país i on es proclamaran els resultats finals.

A les 12 del migdia la Coordinadora farà les primeres valoracions de la jornada i informarà de les dades de participació a les dues del migdia, a les 4, les 6 i les 8 del vespre. La Coordinadora ha agafat la capital del Baix Camp com a centre d'operacions per "reconèixer la determinació, la convicció, la rigorositat i l'empenta que Reus Decideix ha demostrat des del principi", segons Anna Arqué. La Coordinadora també valora de forma significativa el suport que la plataforma reusenca ha rebut del conjunt d'entitats adherides, aconseguint implicar en la consulta prop de 100 entitats socials de la ciutat i prop de 800 voluntaris.

El 25 d'abril estan cridats a les urnes un total de 1.250.000 catalans de 193 municipis catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona