Economia

Prohibit esternudar a la feina

Treball recomana les empreses enviar a casa els treballadors amb símptomes de grip. La conselleria elabora un document amb recomanacions per aplicar en cas de pandèmia del virus

La conselleria de Treball recomana a les empreses que "estimulin" l'absència dels treballadors que tingui símptomes del virus en cas d'un situació de pandèmia. També els aconsella que "facilitin" l'absència d'empleats que tinguin familiars malalts i que s'estableixin "polítiques flexibles" pel que fa als horaris i per potenciar el treball a distància.

Així es desprén del document  Recomanacions a les empreses per a la planificació de les mesures d'emergència en cas de pandèmia de grip, que ha elaborat Treball en col·laboració amb el departament de Salut, i que es distribuirà a les empreses el pròxim mes de setembre. L'objectiu de Treball és que els empresaris elaborin amb previsió un pla d'actuació de cara a una possible pandèmia, ja que recorda que en els "casos més severs, i en les setmanes de major incidència", s'estima que fins el 30% de la població pot emmalaltir, i que l'absència a la feina pot arribar al 40%.

Les recomanacions busquen "identificar" les mesures que permetin protegir als treballadors que puguin veure's exposats al risc de contagi i reduir la propagació de la malaltia, tant a nivell d'empresariat com a individual de cada empleat. D'aquesta manera, aposta per potenciar el treball a distància i millorar les infraestructures tecnològiques i comunicatives per fer-ho possible.

També recomana tenir la previsió de "capacitar i preparar" els possibles substituts davant una eventual absència de treballadors, evitar el contacte directe entre empleats i clients i ampliar la distància entre treballadors, restringir viatges en àrees geogràfiques afectades i mantenir informada en tot moment la plantilla sobre l'evolució de la malaltia.

Treball aposta per determinar "l'impacte potencial" que una pandèmia pot tenir en les finances de l'empresa.

Nivells de risc i embaràs
En una segona apartat, la conselleria concreta les actuacions que cal seguir segons el nivell de risc de l'activitat laboral (baix, mitjà i alt). Així, recomana cobrir-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús quan es tussi o s'esternudi i en cas de no tenir mocador, fer-ho "a la part superior de la màniga". També recomana netejar-se les mans sovint i quedar-se a casa si s'està malalt.

El document considera "important" tenir en compte totes les treballadores en situació d'embaràs i, sobretot en el cas de les professionals que treballen en tasques amb risc alt (hospitals, centres sanitaris, laboratoris...), recomana "prendre mesures especials" de canvis de lloc de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.