Economia

CCOO demana flexibilitat als empresaris en una possible extensió del virus

Demana a empresaris i administracions que comptin amb els sindicats per prendre "qualsevol mesura"

El sindicat CCOO de Catalunya ha presentat aquest dimecres, davant de les previsions de ràpida extensió del virus de la grip A, una guia per a la gestió d'aquesta pandèmia a les empreses, a les quals ha demanat flexibilitat en el tractament als treballadors afectats.

En roda de premsa, el secretari de Negociació Col·lectiva de CCOO de Catalunya, Juan Manuel Tapia, ha exigit a empresaris i administracions que comptin amb les taules sindicals en la presa de decisió de "qualsevol mesura". "Qualsevol mesura transitòria que s'hagi de negociar amb els sindicats i es decideixi unilateralment, es resoldrà en forma de conflicte", ha avisat.

Entre les peticions dels sindicats està la flexibilització horària en cas de persones afectades, així com noves contractacions en cas de baixes per grip A. Aquestes mesures ja es contemplen en el document de recomanacions elaborat per la conselleria de Treball.

Tapia ha subratllat que en un moment de crisi econòmica són "objectivament necessàries", i ha destacat que aquestes peticions estan especialment dirigides als sectors estratègics de l'economia.

Rebutja el treball a distància
A més, Tapia ha aclarit que el sindicat no acceptarà l'opció del treball a distància a menys que es proposi de manera voluntària. Ha demanat que es faciliti la conciliació laboral i familiar a les persones afectades -o amb cercles pròxims afectats-, així com permisos retribuïts per atendre aquests casos.

CCOO ha reclamat que qualsevol retard dels treballadors per pandèmia en el transport públic haurà de computar-se com a jornada laboral, així com no hauran de computar-se les jornades perdudes per afectats. Ha assenyalat també que no haurien de produir-se acomiadaments ni extincions de contracte "per causes objectives".

Per assumir casos de grip A, CCOO ha proposat que cada empresa elabori un pla d'actuació concret d'acord amb les pautes precisades per la Conselleria de Treball de la Generalitat.

Per a això, han de crear-se grups de treball que defineixin l'extensió i recursos del pla, i projectin un diagnòstic de l'extensió del virus a l'empresa. Segons aquest pla, els treballadors han de formar-se en els protocols a seguir i tenir total disponibilitat de l'assessorament mèdic de l'empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.