Economia

Les hipoteques sobre habitatges accentuen la seva caiguda i retrocedeixen un 19,1% al juliol

Ja són 25 els mesos consecutius en què baixa en taxa interanual el nombre d'habitatges hipotecats arreu de l'Estat

El nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges ha pujat a 58.995 al mes de juliol passat, fet que suposa una caiguda del 19,1% respecte a les dades de fa un any i un descens del 4,5% sobre el mes de juny.

De fet, segons l'estadística d'hipoteques publicada aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), amb el juliol ja són 25 els mesos consecutius en què baixa en taxa interanual el nombre d'habitatges hipotecats arreu de l'Estat, tot i que aquest mes la disminució ha estat lleugerament inferior a la de mesos anteriors, amb descensos superiors al 20% des del gener del 2008.

Alhora, el descens interanual del juliol és superior al registrat al juny, mes en què els habitatges amb hipoteques van disminuir un 10,8%.

En taxa intermensual (juliol sobre juny), el nombre d'habitatges amb hipoteques ha caigut un 4,5%, mentre que a l'acumulat de l'any, la caiguda de les hipoteques constituïdes sobre habitatges supera el 29,7%.

D'acord amb les dades de l'INE, l'import mitjà de les hipoteques sobre habitatges ha baixat un 16,5% en el setè mes de l'any en relació amb el mateix mes del 2008, fins a situar-se en 114.740 euros, xifra inferior en un 2,6% a la del mes de juny passat.

El capital prestat per a aquest tipus d'hipoteques va superar els 6.760 milions d'euros, amb un descens interanual del 41,4% i una pujada mensual del 7%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.