Economia

Preu de l'habitatge de segona mà va caure un 1,3% a Barcelona en el tercer trimestre

A la demarcació, Igualada, Sant Andreu de Llavaneres i Olesa de Montserrat són els municipis que han registrat un descens de preus més accentuat de juliol a setembre

El preu mitjà de l'habitatge usat va baixar un 1,3% durant el tercer trimestre de l'any a Barcelona i es va establir en 4.098 euros per metre quadrat, el mateix nivell que el registrat en el primer trimestre de l'any 2005, segons el portal immobiliari idealista.com.

El descens registrat des del primer trimestre de l'any 2007, quan va assolir el màxim, ha estat del 16,2%, segons el portal.

Només dos districtes de la capital catalana han augmentat els seus preus en el tercer trimestre de l'any: l'Eixample, amb un creixement del 0,3%, i Sants-Montjuïc, un 0,2%.

La resta de districtes ha retallat els seus preus durant el tercer trimestre, amb descensos que van des del 3,3% a Les Corts fins a Sant Andreu, que s'ha mantingut en el mateix nivell de preu.

En l'últim any, les baixades més pronunciades són les que han registrat Horta-Guinardó, un 12,3%, i Nou Barris, un 11,2%.

Els preus més alts de la ciutat estan en el districte de Sarrià-Sant Gervasi, l'únic que supera els 5.000 euros per metre quadrat (en concret 5.277 euros per metre quadrat), seguit de les Corts, 4.793 euros per metre quadrat, i Eixample, 4.428 euros per metre quadrat.

Els districtes més econòmics són Nou Barris, 3.028 euros per metre quadrat, i Sant Andreu, 3.391 euros per metre quadrat.

Segons l'informe, hi ha tres districtes de la ciutat que tenen un preu inferior al registrat a final de l'any 2004: Gràcia, amb 3.995 euros per metre quadrat; Nou Barris, 3.028 euros, i Sant Martí, 3.803 euros, encara que en la majoria dels districtes els preus s'equiparen als registrats en el primer trimestre de l'any 2005.

A la demarcació de Barcelona, els preus dels pisos de segona mà han caigut una mitjana del 2,2% en els últims tres mesos, fins a situar-se en els 3.144 euros per metre quadrat, lleugerament inferior que el que ha experimentat el conjunt de Catalunya, on els preus han caigut un 2,4% i s'han situat en 2.902 euros per metre quadrat.

Set dels 42 municipis analitzats a la comarca de Barcelona han pujat de preu, Sant Pere de Ribes (3,9%), Pineda de Mar (2,1%), Martorell (1,5%), Gavà (0,4%) Barberà del Vallès (0,3%) Granollers (0,3%) i Malgrat de Mar (0,3%), mentre que a tots els altres del preu va baixar.

Igualada va ser el municipi en el qual més van caure els preus, un 5,5%, seguit per Sant Andreu de Llavaneres, 5%, i Olesa de Montserrat, 4,5%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.