Economia

López Tena insta els partits a prendre nota dels resultats del 13-D ja que "no tenen un caràcter simbòlic, sinó polític real"

La promotora del referèndum a Osona reitera la legalitat de la consulta independentista però diu que acataria una paralització judicial

El director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, acompanyat de la periodista Patrícia Gabancho, ha presentat aquest dimecres en un hotel de Madrid –amb forta presència de corresponsals estrangers– les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebraran a la comarca d'Osona el 13 de desembre que ve.

López Tena ha defensat que la consulta "no té un caràcter simbòlic, té un caràcter polític real". Així, ha assenyalat que els partits "hauran de prendre nota" dels resultats, ja que es consultarà a les mateixes persones que després exerceixen el seu dret a vot a les eleccions. Amb tot, considera que el que passi a Osona no pot ser extrapolable al conjunt de Catalunya.

López Tena ha defensat que es tracta d'un "procés democràtic i legal" i que per això es reconeix també la legalitat de l'Estat espanyol. En cas que per ordre judicial, la consulta no es pogués celebrar, ha avançat que acatarien la sentència però la recorrerien. Sobre els col·legis electorals, ha assegurat que tenen preparades "alternatives" per si hi ha una "actuació de mala fe" per part de l'Estat que els impedeix fer servir seus institucionals.

En aquests moments, són ja 34 els municipis osonencs que faran consultes sobre la independència de Catalunya el segon diumenge de desembre, el que representa que un 95% dels habitants empadronats a la comarca, majors de 16 anys i sigui quina sigui la seva nacionalitat, tindran dret de vot aquell dia.

Sobre la participació que esperen els organitzadors, el jurista ha dit que no hi ha expectatives perquè com s'ha organitzat per voluntaris i amb una quantitat de diners molt limitada, entre 50.000 i 60.000 euros, no hi ha enquestes prèvies de participació. Tot i així l'organització està muntada sobre la base d'arribar al 50% dels vots.

Osona Decideix es dissoldrà el 14-D
Tena ha avançat que després del 13 de desembre l'agrupació Osona Decideix desapareixerà i que hauran de ser els partits els que analitzin els resultats de participació i dels vots.

López Tena ha indicat que la plataforma és una organització "totalment privada", que compta amb 1.787 persones per desenvolupar tot el procés de referèndum, en el qual gastaran de 50.000 a 60.000 euros, aportats de forma privada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.