Política

Alfons López Tena adverteix: "Tots aquells que no shi 'hagin implicat activament, que no vinguin el 13-D a fer-se la foto"

El president de la fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes i coordinador de les consultes independentistes a Osona explica que reben molt poc suport d'alguns partits polítics i d'altres, fins i tot, "fan servir mètodes d'intimidació"

El president de la fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes i coordinador de les consultes independentistes a Osona, Alfons López Tena, ha advertit aquest matí que "tots aquells que no s'hi hagin implicat activament, que no s'apropi el dia 13 de desembre a fer-se la foto perquè el farem fora, si és necessari a patades".

I és que, segons ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, la consulta sobiranista que es farà a 130 municipis el mes que ve està rebent molt poc suport per part dels partits polítics. "Els partits polítics no hi destinen els esforços que destinarien a qualsevol altra elecció oficial. Alguns col·laboren una mica, però res més; i d'altres estan radicalment en contra i fan servir mètodes d'intimidació, com el PP i el PSC", ha argumentat.

A tall d'exemple, López Tena ha explicat que van muntar una paradeta informativa al mercat de Vic, i l'Ajuntament, que governa CiU, els hi va fer treure al·legant que havien d'haver demanat un permís amb 10 dies d'antelació. Un altre: "L'Ajuntament de Centelles es nega a facilitar-nos les dades del padró per evitar que es faci la consulta, i ja els hem advertit que no oferir unes dades públiques pot tenir conseqüències penals".

En aquest sentit, el coordinador de les consultes a Osona ha volgut recordar que no fan res que no estigui dins de l'estricta legalitat. "L'únic que fan és intentar que tinguem por, però com va dir un dirigent basc: Si Franco no pudo con nosotros, estos tampoco", afirma López.

"No defensem la independència. Defensem la democràcia. Defensem que la gent pugui votar amb llibertat sobre aquesta o sobre qualsevol altra qüestió", ha asseverat.

El president de la fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes ha detallat que a Osona hi ha unes 150.000 persones, 111.768 de les quals tenen dret a vot, entre les quals 20.000 immigrants, als quals se'ls concedeix els mateixos drets. La pregunta serà la mateixa que la d'Arenys de Munt. "L'objectiu és superar una participació del 50%, que és el que estableix la Unió Europea per donar per vàlid un referèndum. Per donar per vàlid un sí, cal el 55% de participació", ha detallat.

Segons López Tena, a la comarca d'Osona estan treballant voluntàriament més de 1.700 persones per poder fer realitat les consultes sobiranistes del 13 de desembre. Tot el procés costarà entre 50.000 i 60.000 euros, que recapten com poden i, segons ha indicat, els sindicats UGT i CCOO estan cedint les seves seus per fer-ho possible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.