Economia

El govern redueix els tràmits per instal·lar parcs eòlics i fotovoltaics de 5 anys a 18 mesos

D'aquí a quatre mesos el govern determinarà zones que considera que són "idònies" per les seves condicions atmosfèriques i d'evacuació elèctrica

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts un decret que regula la tramitació administrativa dels parcs eòlics i fotovoltaics a Catalunya. Un dels principals objectius és simplificar i reduir la durada de la tramitació administrativa d'aquestes instal·lacions.

Segons ha explicat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, aquesta durada passarà dels 5 anys de mitjana actuals a 18 mesos. Amb aquest decret, l'executiu pretén complir amb els "ambiciosos" objectius fixats per a les energies renovables al Pla de l'Energia.

El conseller ha remarcat que, tot i l'augment que hi ha hagut en els últims anys d'energia eòlica, continua sent "insuficient". Ara, ha assegurat, es pot fer un "pronòstic realista" que l'any que ve es podria arribar als 1.500 MW, quan actualment n'hi ha 448 MW en servei.

Zones de Desenvolupament Prioritàries
D'altra banda, el decret també preveu Zones de Desenvolupament Prioritàries per a la instal·lació d'aquest tipus de parcs. Es tracta de zones que determinarà el govern abans de quatre mesos perquè consideri que són "idònies" per les seves condicions atmosfèriques, d'evacuació elèctrica, des del punt de vista d'impacte ambiental, paisatgístic i urbanístic, i perquè tinguin consens territorial.

Castells no ha volgut concretar quines zones s'estan estudiant i s'ha limitat a dir que es donaran a conèixer amb un màxim de quatre mesos, donat que aleshores sortirà el concurs d'adjudicació. En tot cas, ha avisat que els promotors que apostin per instal·lar un parc en aquests zones, i que sigui amb projectes de com a màxim de 50 MW, es podran beneficiar dels avantatges que estableix el decret, sobretot en l'agilització de la tramitació.

El decret també estableix un seguit de condicionants per a l'emplaçament de parcs solars fotovoltaics. En el cas que es vulguin construir en sòl no urbanitzable, les instal·lacions s'hauran d'ubicar en terrenys contigus a àmbits industrials, en equipaments agrícoles o ramaders o en altres tipus d'edificacions amb una superfície de més de 150 metres quadrats o amb connexions amb la xarxa elèctrica o d'aigua corrent.

També es podran instal·lar parcs fotovoltaics en terrenys greument degradats per activitats anteriors i que no han estat restaurats, sempre que això no beneficiï a qui hagi incomplert l'obligació de restaurar-lo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La producció d’oli d’oliva caurà un 60% a Tarragona i l’Ebre

Reus
política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona