Economia

El tancament d’Air Comet deixa a terra milers de passatgers

La decisió d’un jutge britànic de prohibir vendre bitllets i immobilitzar els avions ressuscita el fantasma d’Air Madrid

La direcció d’Air Comet va anunciar ahir al comitè d’empresa de l’aerolínia que pertany al grup Marsans, propietat de Gerardo Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, el tancament de l’empresa a causa de la decisió d’un jutge britànic –integrant del Tribunal Suprem londinenc– que va prohibir divendres passat la venda de bitllets i va decretar la immobilització dels avions de l’aerolínia, cosa que deixa milers de passatgers sense vols.

El jutge ho va decidir després d’admetre una demanda presentada pel banc alemany Nord Bank per impagament del lísing dels avions per part d’Air Comet. Fonts sindicals van explicar a l’AVUI que l’aerolínia té un deute amb el banc alemany de 17,2 milions d’euros.

Reguitzell de deutes
L’aerolínia, amb problemes econòmics des d’abans de l’estiu, tenia ahir cinc avions a l’aeroport de Barajas i vuit més en altres terminals i molts bitllets venuts fins a l’11 de gener. Per aquest motiu, segons fonts sindicals, es va sol·licitar ahir mateix a Aena la possibilitat de realitzar vols fins a aquell dia de gener, per tal de no generar el mateix problema que va ocasionar en el seu dia Air Madrid, que va deixar a terra milers de passatgers. “Això s’hauria de fer amb garanties judicials –expliquen fonts sindicals–, tot i que si no ens paguen els salaris que ens deuen, no treballarem encara que Aena ho faci possible”. Air Comet deu als seus treballadors, en concepte de nòmines, un total de 2,5 milions.

Amb la presentació avui mateix del concurs de creditors i de l’ERO per al total de la plantilla, que afectarà 640 treballadors, Air Comet pretén fer front al deute derivat de l’embargament de la seva flota. Durant el concurs de creditors, l’empresa haurà de continuar amb la seva activitat mercantil i haurà de presentar un conveni de creditors pel qual es refinanci el deute acumulat, amb un ajornament màxim de cinc anys i una reducció màxima del deute del 50% del seu import total, més de 35 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.