Economia

Banc Sabadell fusionarà les tres entitats que té als Estats Units

El grup pretén traslladar a Florida la seva experiència en banca privada cap als segments de renda mitjana alta i pimes

Banc Sabadell fusionarà el 2010 les tres entitats que té als Estats Units, en concret a l'Estat de Florida, segons ha anunciat a la presentació de resultats el president de l'entitat, Josep Oliu.

Els tres bancs que es fusionaran són Banc Sabadell Miami,TransAtlantic Bank –comprat el 2007– i Mellon United National Bank, la compra del qual ha tancat fa uns quants dies. El pla d'integració es farà durant aquest any 2010.

L'entitat conjunta sumarà la gestió de 4.300 milions de dòlars, en què s'inclou el negoci de banca privada del BBVA a Florida, comprat el 2008.

El grup pretén traslladar a Florida la seva experiència en banca privada cap als segments de renda mitjana alta i pimes.

Oliu ha explicat que el grup fusionat operarà sota la marca Sabadell United Bank i ha valorat que als Estats Units "hi ha hagut bones oportunitats de desenvolupament". "Durant els anys de crisi hem posat les primeres pedres d'aquest projecte", ha afegit.

"Hem comprat un banc net, en el cas de Mellon, amb mora zero, perquè només ens vam quedar amb 900 milions dels 1.600 milions de dòlars que tenia. De manera que l'expectativa de mora és escassa i ens concentrarem en el projecte comercial a captar clients", ha avançat Oliu.

La fusió suposa la creació del sisè banc local de Miami en termes de dipòsits i confirma l'estratègia del Banc Sabadell de potenciar la seva presència internacional i consolidar la seva posició als Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.