Economia

Seat acomiadarà 330 directius i contractarà 150 treballadors

Les vendes de la marca cauen un 8,6% el 2009 en comparació amb l'exercici anterior

Seat ha aprovat avui un pla per reduir en 330 persones la seva plantilla de treballadors indirectes, és a dir, aquells que no participen en el procés de producció, entre els quals figuren directius i càrrecs intermedis, i contractarà més de 150 nous empleats al llarg d'aquest 2010.

La companyia creu que uns 130 treballadors de més de 58 anys abandonaran l'empresa mitjançant prejubilacions, mentre que amb la resta es negociarà de forma individualitzada la seva marxa, a través d'indemnitzacions.

El president de Seat, James Muir, ha assegurat avui que l'objectiu d'aquesta mesura, que afectarà els empleats amb un baix rendiment, és "augmentar l'eficiència i la productivitat de la companyia".

La firma automobilística ja ha informat d'aquest pla la Generalitat, els sindicats amb representació al comitè (UGT, CCOO i CGT) i la plantilla, i en els pròxims dies té previst iniciar la negociació amb els treballadors afectats.

Cauen les vendes
Seat va vendre a tot el món 336.600 vehicles durant l'any passat, cosa que representa una disminució del 8,6% en comparació amb l'any 2008. Volkswagen ha explicat que aquest descens de les vendes mundials és conseqüència de la debilitat del mercat automobilístic espanyol, que va tancar el 2009 amb un retrocés del 18%.

En canvi, Seat ha augmentat les seves matriculacions en mercats clau com Alemanya i França. Així, la marca ha augmentat un 36,1% les vendes a Alemanya, amb 56.182 unitats, i un 36,6% a Àustria, amb 14.252 vehicles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.