Economia

Els fabricants espanyols de vehicles perden 333 milions d'euros el 2008

Els mals resultats fan que la indústria automobilística perdi pes dins del PIB. Els fabricants no tenien pèrdues des de l'any 2002

Els fabricants espanyols de camions i de cotxes que hi ha instal·lats a l'Estat espanyol (Anfac) han registrat en el passat exercici unes pèrdues de 333 milions d'euros. Aquesta dada contrasta amb la del 2007, que, va ser de 584 milions de benefici.

El resultat negatiu de 333 milions d'euros comptabilitzats el 2008 pels fabricants espanyols d'automòbils representa els primers números vermells des del 2002.

La patronal dels fabricants d'automòbils ha assenyalat que aquestes pèrdues són el fruit de "l'escassa demanda interior" i també de l'elevada competència del mercat. Aquesta abundància en l'oferta ha repercutit sobre els preus dels automòbils i, finalment, ha causat una contracció dels resultats del sector.

La xifra de negoci dels fabricants de vehicles situats a l'Estat espanyol s'ha quedat el 2008 sobre els 38.400 milions d'euros. Això significa una reducció del 24% en comparació amb la xifra de negoci del 2007.

Les inversions creixen

Malgrat la reducció de la facturació i del benefici net de les marques d'automòbils, la inversió que les empreses han aplicat sobre les seves plantes ha augmentat un 32%.

Anfac ha explicat que aquesta progressió de les inversions realitzades s'ha d'atribuir també a l'escàs increment que aquestes van sofrir durant el 2007. L'associació observa que l'augment de la inversió demostra “l'alta confiança de les empreses matrius” en les factories de l'Estat.

Les fàbriques de l'Estat van tancar l'any passat l'exercici amb un volum de plantilla de 67.264 treballadors. Això es tradueix en un retrocés del 3,8% en comparació amb les 69.929 persones ocupades el 2007.

Menys pes en el PIB
D'altra banda, les dades que s'han conegut del 2008 posen de manifest que la pèrdua de pes de la indústria de l'automòbil estatal sobre el producte interior brut ha efectuat un retrocés.

Entre el 2006 i 2007, aquest pes va augmentar fins arribar a un 4,9% del volum total del PIB. En canvi, el 2008, el pes dins del PIB és només del 3,5% respecte a l'any anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.