Economia

Feliu Formosa abandonarà la direcció general de Caixa Manresa per la fusió

Formosa va ser sempre partidari de les fusions

L'actual director general de Caixa Manresa, Feliu Formosa, deixarà la nova Caixa de Catalunya que ha sorgit de la fusió d'aquesta entitat amb Manresa i Tarragona després del període transitori de la fusió, que durarà uns sis mesos, segons han avançat a fonts financeres.

Les mateixes fonts han indicat que la marxa de Formosa es produeix per motius personals per iniciar una nova etapa professional, després d'haver estat uns 15 anys a la caixa d'estalvis manresana.

Formosa formava part de l'equip gestor que sota el comandament d'Adolf Todó, actual director general de Caixa Catalunya, va convertir Caixa Manresa, una entitat petita i amb poc volum d'actius, en una de les més rendibles i amb la morositat més baixa del sistema de caixes espanyol.

Precisament, com a director general adjunt de Caixa Manresa, Feliu Formosa va ser el responsable, entre d'altres camps, del control de mora de l'entitat manresana i va accedir a la direcció general el 2008, quan Todó i Jaume Massana van deixar aquesta entitat per fitxar per Caixa Catalunya i exportar el model de gestió que els havia donat èxit.

Formosa va ser sempre partidari de les fusions, convençut que en el canviant entorn financer, una entitat financera de la mida de Caixa Manresa no podria finançar-se en els mercats internacionals tal com havien fets les caixes espanyoles els anys previs a la crisi de les subprime.

Formosa, de 48 anys, és llicenciat en Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i prèviament al seu fitxatge per Caixa Manresa el 1995, va ocupar diversos càrrecs directius al Banc Sabadell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona