Economia

Narcís Serra deixa pas

L'actual president deixarà l'entitat al novembre, un cop conclogui el període transitori. Les diputacions de Barcelona i Tarragona escolliran el nou home fort

Narcís Serra va anunciar ahir que deixarà la presidència de Caixa Catalunya un cop finalitzi el període transitori del procés de fusió amb les caixes de Tarragona i Manresa. Un període que legalment pot allargar-se fins a dos anys però que els responsables de la nova caixa ja han deixat clar que serà breu i que, previsiblement, al mes de novembre ja estaran designats els nous òrgans de govern.

La marxa de Serra era esperada. De fet aquest punt ja va ser motiu de dures negociacions entre la Diputació de Barcelona i la Diputació de Tarragona el setembre passat quan estudiaven la integració de les dues caixes d'estalvis que controlaven. Així, els estatus de la caixa resultant de la fusió encara recullen la prerrogativa de la Diputació de Barcelona de proposar el president de l'entitat, encara que a partir d'ara el nom escollit haurà de tenir el vistiplau de la Diputació de Tarragona. I en aquest nou escenari l'administració provincial tarragonina controlada per CiU no ha tardat a exercir els seus poders i demanar el relleu de Serra, tal com va avançar l'AVUI el passat 2 d'octubre.

Entre els possibles substituts de Serra se cita Antoni Llardén, actual vicepresident primer de Caixa Catalunya. Amb carnet del PSC i experiència com a alt càrrec d'un govern del PSOE, Llardén és actualment president d'Enagás, el gestor de la infraestructura gasista a l'Estat. El seu perfil, però, s'allunya molt del marcadament polític de Serra i, de fet, és vist com un alt executiu d'empreses que va començar la seva carrera a Gas Natural. No obstant, la seva designació encara ha de tenir la llum verda des de la Diputació de Tarragona. El que sí que serà ratificat en el seu càrrec és l'actual director general, Adolf Todó, que va arribar a Caixa Catalunya de la mà de l'encara president. Todó tindrà com a director adjunt Jaume Massana, mentre que Feliu Formosa, actual director general de Caixa Manresa, no formarà part del nou grup.

Narcís Serra va arribar a la presidència de Caixa Catalunya el març de l'any 2005 en substitució d'Antoni Serra Ramoneda i amb el suport de José Montilla, llavors ministre d'Indústria però també secretari general del PSC. La seva presidència es tancarà amb una integració històrica, encara que també és cert que la seva passada trajectòria política han generat polèmiques que no han beneficiat en res la caixa d'estalvis.

La designació d'un nou president i d'un nou nom comercial que substitueixi el de Caixa Catalunya són les dues principals decisions que haurà de prendre la nova caixa en aquest breu període transitori. Així, una de les primeres mesures que haurà de votar el consell d'administració serà el nom de la nova caixa, que començarà a arribar a les oficines a partir del setembre que ve. En l'entitat es considera que el nom de Caixa Catalunya pren força comercial al nou grup i, aprofitant la fusió, s'aposta per rebatejar-lo amb una denominació que trenqui amb el passat.

Unnim i el període transitori
A diferència de la unió de Catalunya, Tarragona i Manresa, les caixes integrades sota el nom d'Unnim (Sabadell, Terrassa i Manlleu) sí que aposten per allargar fins a dos anys el període transitori. Durant aquesta etapa, la presidència recaurà en Salvador Soley, actual president de Caixa Sabadell, i la direcció general en Enric Mata, actual primer executiu de Caixa Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els accionistes del BBVA aproven ampliar capital per l’opa al Sabadell

barcelona
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries