Economia

La dada avançada de l'IPC modera la seva caiguda al mes d'octubre i se situa al -0,6%

Des del mes de març l'índex registra taxes negatives

La taxa d'inflació harmonitzada ha moderat la seva caiguda al mes d'octubre i s'ha situat en el -0,6%. Aquest indicador proporciona un avançament de l'índex de preus al consum, que, en cas que es confirmi, suposaria un augment de quatre dècimes en la seva taxa anual, ja que al setembre aquesta variació va ser del –1,0%. Si aquestes dades es confirmen, també significarà que els preus porten vuit mesos de caigudes consecutives.

Des del passat mes de març l'índex registra taxes negatives, les primeres de la història d'aquest indicador, que es va començar a elaborar el 1997, encara que el -0,6% de l'octubre suposa la moderació més significativa dels últims sis mesos.

L'INE publicarà la dada sobre l'IPC el dia 13 de novembre. L'INE elabora aquest indicador amb l'objectiu d'incorporar-lo al càlcul de l'índex avançat de l'IPC harmonitzat de la Unió Monetària Europea que publica Eurostat.

L'obtenció d'aquest indicador avançat forma part de la política d'Eurostat i del Banc Central Europeu d'oferir dades equiparables en temps i qualitat amb els produïts pels Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.