Economia

La Fed manté els tipus d'interès entre el 0% i el 0,25%

El banc central dels Estats Units assegura que l’economia s’estabilitza

El Comitè Federal del Mercat Obert de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha decidit mantenir els tipus d’interès en un rang d’entre el 0% i el 0,25%, com ja va decidir a finals de juny passat i tal com ho esperaven els mercats, a més d’anunciar que l’activitat econòmica nord-americana sembla que “s’està estabilitzant”.

El banc central nord-americà també ha anunciat que allargarà fins a finals d’octubre la compra de bons del Tresor a llarg termini. “La conjuntura està millorant als mercats financers”, diu el comunicat de la Fed, fet públic després de dos dies de reunions a Washington.

Les despeses de les famílies, vitals per a l’economia nord-americana, “continuen mostrant signes d’estabilització però encara queden entrebancs com la continuada pèrdua de llocs de treball, un lent creixement de les rendes, un descens del patrimoni immobiliari i un crèdit limitat”, assegura la Fed en el seu comunicat, un text gairebé idèntic al que va presentar en les conclusions de la seva última reunió, el juny passat.

“Les condicions econòmiques garantiran que els tipus d’interès estiguin molt baixos durant un llarg període”, continua el comunicat, que també destaca que les dificultats de la primera economia mundial encara no s’han superat.

Per tal de continuar donant suport a la recuperació de l’economia, que sembla que ja comença a mostrar els primers signes de recuperació, la Fed va anunciar que recomprarà 300.000 milions de dòlars (212.000 milions d’euros) en bons del Tresor i allargava el període per fer l’operació fins a l’octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.