Economia

Les rebaixes accentuen la caiguda dels preus al juliol, que marquen un rècord històric

La inflació interanual segueix en negatiu per tercer mes consecutiu i se situa en el -0,9%

Els preus han baixat vuit dècimes aquest juliol i han deixat la inflació interanual en el -0,9%, rècord històric a Catalunya des de que es fa pública aquesta sèrie, segons dades fetes públiques aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). És el tercer mes consecutiu que la taxa interanual d'inflació es manté en valors negatius, després que el maig marqués el -0,3%, el juny registrés el -0,5% i ara el -0,9%.

Les rebaixes d'estiu, habitual en l'IPC de juliol, més la disminució de preus dels carburants i els aliments frescos han influït en la caiguda del preus en aquest període.

A l'Estat es confirma la dada de l'IPC avançat publicat el 30 de juliol del -1,4% i ja fa cinc mesos que està en valors negatius des que el març va marcar el -0,1%.

Els preus de consum, que acumulen una baixada de cinc dècimes aquest any, es van reduir encara més al juliol per l'abaratiment del vestit i el calçat en un 11,8%, que no han pogut compensar pujades com les del preu del tabac, que sumades al de les begudes alcohòliques es va encarir el 4,3%.

La baixada mensual de nou dècimes experimentada a l'Estat és la més important en un mes de juliol des de fa setze anys, els mateixos que té la sèrie històrica de l'INE. Ens els anys 90 els preus acostumaven a pujar aquest mes de juliol però a partir del 2002 va començar a baixar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.