Economia

Zapatero es reunirà amb els sindicats per valorar si cal modificar l'ajuda de 420€

El president espanyol ha recordat que per a situacions de falta d'ingressos existeixen les rendes d'inserció que gestionen les comunitats autònomes

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha avançat avui que l'Executiu es reunirà amb els sindicats per fer balanç dels primers dies de tramitació de l'ajuda de 420 euros i valorar "si els termes són adequats", i ha deixat oberta la porta a una modificació de la data de començament d'aquest subsidi: "si cal fer alguna modificació, la farem".

Zapatero s'ha pronunciat avui –després que ahir ho fes el ministre de Foment José Blanco– sobre aquesta polèmica ajuda, que aquest dilluns va crear crispació i malentesos a les oficines d'ocupació. "Amb l'avaluació i el rigor que exigeix estem disposats, dialogant amb els sindicats, a fer més eficaç la mesura i la prestació, des del punt de vista social, i que abraci el major número d'aturats", ha explicat el president espanyol.

Les crítiques van començar després de saber-se que l'ajuda només beneficiarà a aquells que compleixin els requisits necessaris a partir de l'1 d'agost. En aquest sentit, Zapatero ha recordat que per a situacions de falta d'ingressos existeixen les rendes d'inserció que gestionen les comunitats autònomes.

El president espanyol ha recalcat, d'una banda, que la mesura aprovada suposa un "gran esforç econòmic per al tresor de l'Estat" (642 milions d'euros), i, per un altre, que "és nova i ningú pot determinar el nombre de beneficiaris", malgrat que inicialment, l'Executiu els va xifrar en 340.000 persones.

Col·lapse al SOC
Les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) es troben col·lapsades des de l'aprovació de l'ajuda, segons ha informat avui UGT de Catalunya en un comunicat. Des de la Federació de Serveis Públics del sindicat han manifestat el seu "total desacord" amb la forma en què s'ha desplegat aquesta prestació, cosa que ha provocat molta frustació. 

També han criticat que els professionals que atenen els ciutadans no han estat informats prèviament, fet que ha provocat el col·lapse de les oficines del SOC. A més, creuen que en estar el 50% del personal de vacances, escollir el mes d'agost per llançar les ajudes ha estat una elecció "nefasta". El SOC "està donant una imatge pèssima de desconeixement, descoordinació i mal servei" del qual els treballadors no se senten responsables, han dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.