Economia

Zapatero demana als agents socials que facin aportacions a la futura llei d'economia

La nova Llei d'economia sostenible vol rebaixar el pes de la construcció en l'economia espanyola i impulsar sectors com la innovació i la investigació

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha reunit aquest divendres amb els secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT i els presidents de les patronals CEOE i CEPYME per presentar-los els eixos bàsics de la nova llei d'economia sostenible, que vol rebaixar el pes de la construcció en l'economia espanyola i impulsar sectors vinculats a la innovació, la investigació, les noves tecnologies i les energies renovables. A la trobada, que ha acabat cap a dos quarts de cinc de la tarda, Zapatero també ha exposat la intenció de reorientar el sector del turisme i impulsar la seva activitat amb criteris de sostenibilitat, qualitat i respecte al medi ambient.

El president espanyol ha demanat als agents socials que facin suggeriments i aportacions al text. L'executiu espanyol veu en aquesta cooperació una oportunitat per reactivar el diàleg social després que s'obrís una esquerda al final de l'anterior curs polític.

A més de Gerardo Díaz Ferrán (CEOE), Jesús Bárcenas (CEPYME), Cándido Méndez (UGT) i Ignacio Fernández Toxo (CCOO), a la reunió també hi ha assistit la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, i el ministre de Treball, Celestino Corbacho.

A la trobada el govern espanyol i els agents socials han acordat celebrar noves reunions bilaterals en les pròximes setmanes. Seran de caràcter més tècnic, bilaterals o amb la participació de les tres parts.

Per la seva banda, el secretari d'Acció Sindical, Toni Ferrer, ha qualificat la reunió de "molt satisfactòria" i ha avançat que, possiblement, el govern espanyol presentarà als sindicats en la pròxima trobada el primer esborrany de la nova llei, que contemplarà les bases per assentar el nou model productiu en l'economia espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.