Economia

Hereu condiciona el futur del Prat a la presència de Barcelona en la seva gestió

El president de la Federació de Barcelona del PSC i alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, ha reivindicat la importància que "la veu de Barcelona" estigui en el model de gestió de l'Aeroport del Prat. "Ho necessitem perquè les ciutats del futur es basen en la seva capacitat per connectar-se amb el món", ha dit. Durant la presentació de l'informe polític de la Federació del PSC a Barcelona, hereu ha recordat que aquest estiu s'inaugurarà la nova terminal del Prat, que donarà "un potencial enorme".

Amb tot, ha advertit que aquest impuls no serà possible sense la participació de la ciutat en la gestió de l'aeroport, i sense que "Catalunya tingui poder de decisió sobre companyies aèries" perquè converteixin Barcelona en la seva base d'actuació. Hereu ha recordat que "la societat ja ha donat passos en aquest sentit", i que "així és com es reforça la capitalitat de Barcelona".

Ahir divendres, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ja es va pronunciar en aquest sentit en nom de la Generalitat.

Aquesta setmana es va conèixer un informe de l'executiu espanyol que posa límits a la participació catalana i deixa clar que el control seguirà en mans d'una empresa pública estatal. "Estem treballant per estar presents en aquesta infraestructura, com passa amb el Port i la Fira, i com hauria de ser a Renfe Rodalies", ha conclòs Hereu.

 


 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.