Economia

Europa s'ensorra

Economia

Les principals borses europees han començat la sessió amb fortes caigudes, que en alguns casos han tocat el 10%, arrasades per les vendes i afectades per la desconfiança davant l'efecte de les mesures de rescat.

A les 9.30 hores l'FTSE londinenc es deixava el 9,89%, l'S&P MIB de Milà, el 8,59%, el CAC de París, el 8,83%, i el DAX de Frankfurt, el 9,92 per cent.

A l'Estat espanyol, l'Íbex-35 s'apuntava pocs minuts després de l'obertura una caiguda del 8%, que aquesta hora es reduïa fins al 7,40%. A aquesta hora el parquet retrocedia el 7,14%, cosa que ha portat el seu principal indicador, que en el que va d'any ha perdut el 40% de la seva capitalització borsària, a situar-se a 9,244 punts.

Si fins fa uns dies eren els bancs i les entitats financeres i hipotecàries les que dificultaven els bon funcionament dels mercats de tot el món, el pànic ja ha arribat a tots els sectors borsaris, de manera que energètiques, empreses de serveis i comunicacions es situen en tots els mercats al capdavant de les pèrdues.

La publicació aquest dijous del butlletí del Banc Central Europeu (BCE), que insistia en la persistència de tensions als mercats financers i assenyalava que "les perspectives econòmiques estan condicionades a riscos a la baixa intensificats" ha accentuat el "pànic" que, segons els analistes, domina els mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.