Economia

L'Ajuntament de Mataró proporciona contenidors per fer pisos de lloguer per a joves

Habitatge

La crisi econòmica afecta tots els àmbits de la societat, però un dels que més l'està patint és el de l'habitatge. Així, molta gent que s'ha quedat sense feina veu com, a conseqüència d'això, se li complica la vida per pagar el lloguer o la hipoteca i es veu obligada a buscar alternatives.

Aquestes alternatives van des de canviar les habituals parets d'una casa i d'un pis per les d'una autocaravana o una furgoneta fins a llogar habitacions del mateix habitatge per comptar amb uns ingressos extres.

També han aparegut iniciatives públiques soprenents, com ara la de l'Ajuntament de Mataró, que proporciona contenidors de mercaderies per fer-ne habitatges.

Les estructures metàl·liques es preparen en una fàbrica i només cal muntar-les sobre el terreny triat com si es tractés d'un joc de construcció per a nens. A més, els preus dels lloguers que es podrien oferir rebaixarien considerablement els de les últimes promocions d'habitatge protegit de Mataró.

En les pròximes setmanes, quan s'hagi aprovat definitivament el pla de millora urbana de la zona, s'encarregarà a un gabinet d'arquitectes la redacció del projecte constructiu dels pisos-contenidor.

La promoció, d'uns 90 habitatges d'entre 40 i 50 metres quadrats, s'aixecarà sobre un equipament municipal de construcció tradicional que hi haurà a la planta baixa.

I és que, quan el preu dels pisos es va començar a disparar, el consistori maresmenc va pensar en una fórmula per abaratir costos i poder oferir uns lloguers assequibles als joves de la ciutat.

Ara, immersos en plena crisi econòmica, la fórmula continua sent vàlida. Es tracta, ni més ni menys, que d'aprofitar els excedents de contenidors de mercaderies del port de Barcelona per fer-ne habitatges.

Els ja popularment coneguts com a pisos-contenidor suposen un estalvi d'entre el 30% i el 50% dels costos de construcció tradicional, ja que s'elimina el treball in situ a l'obra.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.