Economia

L'INE confirma que Espanya ha sortit de la recessió

El PIB espanyol creix un 0,1% en el primer trimestre de l'any, com ja va avançar el Banc d'Espanya divendres passat, però si es compara amb els tres primers mesos del 2009, el retrocés és de l'1,3%

El producte interior brut (PIB) ha crescut un 0,1% el primer trimestre de l'any, segons les dades que aquest dimecres ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta dada confirma, doncs, que l'economia espanyola ha sortit de la recessió, com ja va avançar el Banc d'Espanya divendres passat.

Després d'un any i mig de caigudes, el PIB torna a registrar per primer cop un creixement, tot i que en termes interanuals, si ho comparem amb els primers tres mesos del 2009, l'evolució de l'economia continua sent negativa, amb un retrocés de l'1,3%.

Amb aquest lleu creixement, Espanya deixa enrere sis trimestres de contraccions. No obstant això, no es descarta, i així ho preveu Brussel·les, que en el tercer trimestre d'aquest any torni a registrar-se un creixement negatiu del PIB per la pujada de l'IVA, que començarà a aplicar-se des de l'1 de juliol.

L'economia espanyola va entrar oficialment en recessió en el quart trimestre del 2008, després d'haver registrat dos trimestres consecutius en negatiu.

Així, segons ha destacat l'INE, l'activitat global segueix moderant la seva contracció, ja que ha baixat 1,8 punts respecte al trimestre passat. Aquest resultat continua sent conseqüència d'una contribució menys negativa de la demanda nacional i de l'aportació positiva del sector exterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA