Economia

L'economia espanyola ha sortit de la recessió al primer trimestre en créixer un 0,1%

Brussel·les, però, no descarta que en el tercer trimestre d'aquest any torni a registrar-se un creixement negatiu del PIB per la pujada de l'IVA, que començarà a aplicar-se des de l'1 de juliol

L'economia espanyola ha sortit tècnicament de la recessió en el primer trimestre de l'any després de créixer un 0,1% respecte al trimestre passat, segons els càlculs fets pel Banc d'Espanya en el seu butlletí econòmic d'abril, publicat aquest divendres.

Amb aquest lleu creixement, l'economia espanyola deixa enrere sis trimestres de contraccions i comença a aixecar el vol, tot i que no es descarta, i així ho preveu Brussel·les, que en el tercer trimestre d'aquest any torni a registrar-se un creixement negatiu del PIB per la pujada de l'IVA, que començarà a aplicar-se des de l'1 de juliol.

L'economia espanyola va entrar oficialment en recessió en el quart trimestre del 2008, després d'haver registrat dos trimestres consecutius en negatiu.

Les previsions econòmiques de primavera fetes per la Comissió Europea i difoses fa dos dies apuntaven que l'economia espanyola sortiria de la recessió i tornaria al creixement econòmic entre abril i juny d'aquest any, tot i que la pujada de l'IVA aprovada pel govern provocarà una recaiguda en territori negatiu durant el tercer trimestre.

En concret, Brussel·les estimava que l'economia espanyola va estar estancada durant el primer trimestre (0%) i que creixerà un 0,1% en el segon trimestre per recaure en el tercer amb una contracció del 0,2%. Tot i això, calculava que a final d'any es registraria una lleugera recuperació (0,2%).

Les dades donades a conèixer avui divendres pel Banc d'Espanya podrien coincidir amb les de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), responsable de la Comptabilitat Nacional, que el pròxim 12 de maig publicarà l'avenç trimestral del PIB corresponent al primer trimestre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.