Economia

Sarkozy demana a Àsia que es coordini amb Europa per fer front a la crisi

Economia

El president de torn de la Unió Europea, el francès Nicolas Sarkozy, ha instat els països asiàtics a coordinar-se amb Europa en la recerca d'una resposta comuna a la crisi financera "sense precedents" que afronta el món.

En la sessió d'obertura de la setena cimera Àsia-Europa (ASEM) inaugurada a Pequín, Sarkozy ha assegurat que en la reunió del G-20 prevista per al 15 de novembre a Washington, "Europa presentarà un rostre comú, amb propostes reflexionades i preparades en comú".

"Demanem a Àsia que doni suport a aquest esforç, perquè puguem dir junts al món sencer que les causes que han provocat aquesta crisi sense precedents no tornaran a repetir-se", ha dit Sarkozy.

Precisament, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha viatjat a Pequín per assistir a la cimera i buscar suport entre els dirigents internacionals per poder assistir a la reunió del 15 de novembre.

Després de la crida, Sarkozy no ha esquivat alguns punts sensibles de l'agenda euroasiàtica. Sobre qüestions socials, per exemple, ha dit que "el lloc per a un nen d'11 anys no és la fàbrica, sinó l'escola". I sobre drets humans, ha remarcat que "la dignitat humana no és funció ni de la història ni de la cultura, sinó un dret de tot ésser humà".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.