Política

Brown convida Zapatero a la cimera mundial sobre economia d'aquest novembre a Nova York

El govern espanyol no tornarà a quedar exclòs i aquest cop sí que podrà participar en la cimera mundial que la Unió Europea vol convocar al novembre a Nova York per impulsar una "refundació global del capitalisme". Així ho ha anunciat aquest dijous el primer ministre britànic, Gordon Brown, després de reunir-se amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la cimera que els caps d'Estat i de govern dels 27 celebren a Brussel·les. Si a la cimera hi participen el G-8 o el G-20 –els Estats més industrialitzats més les potències emergents–, l'Estat espanyol en tornaria a quedar fora, tot i que fonts del govern espanyol han assegurat que Brown ja ha convidat Zapatero.

Zapatero i el vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia, Pedro Solbes, temien que se'ls tornés a deixar al marge, com a la cimera de la part europea del G-7 del 4 d'octubre a París. Solbes va haver d'advertir a Brown i al president de torn de la UE, el francès Nicolas Sarkozy, que si volen tocar els acords de Bretton Woods del 1944 ho hauran de fer a l'assemblea del mateix FMI i del Banc Mundial. Sarkozy va anunciar aquest dimecres a la nit que els 27 aniran més enllà dels plans de rescat bancaris pactats a París i impulsaran una cimera perquè "les mateixes causes no tornin a provocar demà els mateixos efectes".

El primer ministre britànic ha hagut de tranquil·litzar aquest dijous al matí Zapatero, informant-lo que serà convidat a la cimera d'aquest novembre a Nova York. El president espanyol ho ha aprofitat per convidar Brown a Madrid, una proposta que ha acceptat, tot i que encara no s'ha concretat la data de la visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona