Política

El G-8 acorda reduir a la meitat els gasos de cara al 2050

Cimera G-8

Els líders del G-8 donaran aquest dimarts un "pas important" en la lluita contra el canvi climàtic, després que els negociadors de la cimera hagin acordat un comunicat conjunt durant la reunió mantinguda al Japó, segons ha informat una font de la Unió Europea (UE). Aquest document acordat serà discutit aquesta tarda pels dirigents dels vuit països més rics del món.

La UE ha pressionat els Estats Units per anar més enllà del compromís de la cimera del 2007 a Alemanya en què es va aprovar "considerar seriosament" la disminució de l'emissió de diòxid de carboni en un 50% per al 2050. Aquest principi d'acord és especialment important per al primer ministre japonès, Yasuo Fukuda, que ha posat el canvi climàtic al centre de la discussió.

Així, si s'aprova, l''acord seria ara d'obligat compliment i, a diferència de la cimera d'Alemanya, s'hi haurien afegit mesures concretes de reducció del canvi climàtic a curt termini.

"La Comissió Europea es mostra optimista respecte al resultat perquè significa un important pas comparat amb Heiligendamm (Alemanya)", ha informat una font de la UE.

L'economia mundial, en risc pel petroli
L'economia mundial s'enfronta a la incertesa, el risc a la baixa, i el creixement del preu del petroli, segons han informat avui líders del Grup dels Vuit (G-8).

En un comunicat fet públic després del segon dia de cimera, els líders dels vuit països més industrialitzats del món (Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Japó, el Regne Unit i Rússia), també han emplaçat la Xina perquè deixi de controlar el tipus de canvi del iuan, fet que ajudaria a reduir el desequilibri financer global.

Alhora, els líders també han acordat que cal estabilitzar els preus del cru i els aliments, perquè s'han disparat en els últims mesos, de la mateixa manera que els mercats financers, han informat fonts oficials del Govern japonès.

A més han matisat que no és suficient afirmar que estan preocupats, sinó que es portaran a terme pràctiques per frenar l'increment de preus.

La majoria dels líders dels vuit països més industrialitzats del món s'han mostrat positius sobre el punt de vista de l'economia global, tot i la incertesa i la seva preocupació per la inflació, manifestada durant la cimera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.