Economia

Construmat obrirà amb la meitat d'expositors

El deteriorament que pateix el sector de la construcció i l'activitat immobiliària ha fet que la pròxima edició del saló internacional Construmat ocupi 75.000 metres quadrats, cosa que suposa la meitat de la superfície utilitzada l'any 2007, històricament la millor edició d'aquest saló. Tot i aquesta "lògica" reducció de l'espai ocupat, el president del saló, Josep Miarnau, ha valorat molt positivament el fet que malgrat la situació "complicada" ,1.300 expositors de 31 països hagin decidit contractar un espai a la fira.

El saló Construmat, que aquest any celebra el seu trentè aniversari, es farà a les instal·lacions de la Gran Via de Fira de Barcelona entre el dilluns 20 fins el dissabte 25.

Les dades d'aquest any indiquen una participació de 1.350 expositors contra els 2.500 de l'edició del 2007, 75.000 metres quadrats de superfície ocupada, contra els 150.000 del 2007, any rècord de participació, i la previsió de que s'arribi als 150.000 visitants, quan al 2007 el nombre de visitants va ser de 260.000.

Raons de la davallada
Gonzalo Sanz, director de salons professionals de Fira de Barcelona, ha matisat que la davallada d'expositors i de superfície no només és conseqüència del deteriorament econòmic del sector, sinó també pel fet organitzatiu d'haver desagregat de la nova convocatòria de Construmat dos salons monogràfics, Instalmat, que es va celebrar el 2008, i el saló dedicats a banys que celebrarà la seva primera edició el 2010.

En el transcurs de la presentació de la nova edició, els organitzadors han negat que per captar expositors la fira hagi baixat preus o hagi llançat ofertes comercials. Sanz ha explicat que davant la situació "complicada" de les empreses, la organització ha intentant preparar ofertes de serveis compactes, cosa que ha fet més previsible el preu final de la participació.

L'objectiu del saló no és "salvar" el sector de la construcció i immobiliari, sinó "d'estimular" la seva activitat i generar nous negocis entre els participants, ha explicat Miarnau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.