Economia

Construmat obre les portes afectat per la crisi

El Saló Internacional de la Construcció, Construmat, ha obert les portes en plena crisi del sector, fet que també s'ha deixat notar en el certamen, que ha reduït a la meitat la superfície en passar dels 155.000 metres quadrats del 2007 als 75.000 d'aquest any. També s'ha reduït el nombre d'expositors, dels 2.400 del 2007 als 1.350 d'enguany.

La ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, ha inaugurat el saló al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. A l'acte, també hi han assistit el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín.

El certamen, de caràcter bianual, va ocupar els dos recintes de Fira de Barcelona en l'anterior edició. Segons les previsions, acudiran a la fira uns 140.000 o 150.000 professionals, xifres molt inferiors als 265.000 visitants de l'última edició.

La disminució es deu, en part, a la posada en marxa de dos nous salons independents que abans eren a Construmat: Instalmat, sobre la instal·lació, i el Saló del Bany, que es farà el 2010.

El president de Construmat, Josep Miarnau, i el director de Salons Professionals de la Fira, Gonzalo Sanz, han reconegut que es tracta d'un moment difícil per al sector, i han confiat que el saló sigui un estímul com a fòrum de debat i agenda de contactes.

La sostenibilitat manté el protagonisme de les últimes edicions de Construmat. L'arquitecte valencià Luis de Garrido presentarà un habitatge-jardí ecològic, i hi haurà unes jornades temàtiques sobre l'eficiència energètica dels edificis i els criteris de sostenibilitat.

Entre els seminaris, congressos i conferències, figuren el Fòrum d'Arquitectura i altres eixos temàtics com ara la prevenció de riscos laborals, programes de les administracions per fer front a la crisi i codis tècnics d'edificació. També organitzaran el primer Dia de la Fusta i el primer concurs nacional d'instal·ladors de parquet, així com els Premis Construmat a la Innovació Tecnològica i el Concurs Internacional d'Ofici de Paleta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.