Economia

Gazprom ha restablert el subministrament de gas

Guerra del gas

El consorci gasístic rus Gazprom ha començat aquest matí de dimarts a bombar el carburant des de l'estació Sudzha, a la frontera amb Ucraïna, segons l'agència oficial russa Itar-Tass. "El gas ha començat a bombar a les deu del matí (vuit del matí a Catalunya)", ha informat un representant de l'empresa. "A l'estació de mesurament de gas Sudzha (a la província de Kursk) es troben representants de la Comissió Europea, d'Ucraïna i de Gazprom", han precisat fonts de Gazprom.

El restabliment del subministrament cap a diversos països de la Unió Europea ja es va confirmar aquest dilluns, un cop es va tancar l'acord entre Rússia i Ucraïna un cop la part ucraïnesa va acceptar retirar les condicions unilaterals que havien imposat a última hora i que Moscou es negava a acceptar.

22 observadors internacionals són a Rússia i a Ucraïna per controlar els gasoductes ucraïnesos i verificar que Kíev no roba combustible. La normalitat als països afectats encara trigarà, com a mínim, tres dies a restablir-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.