Economia

Nou paquet d'ajuts econòmics del govern central per pal·liar la crisi

L'executiu aprova un subsidi de fins a 420 euros al mes per a persones que hagin exhaurit la prestació d'atur. L'ajut pot afavorir 340.000 persones que estiguin per sota del 70 per cent del salari mínim

El consell de ministres del govern espanyol ha articulat aquest divendres diverses mesures per afrontar les conseqüències de la crisi econòmica. Entre elles, un subsidi de 420 euros al mes per un període de sis mesos per a persones que hagin exhaurit la prestació d'atur, que percebin rendes no superiors al 70 per cent del salari mínim i que participin en projectes de formació i reinserció laboral.

Aquesta prestació pot beneficiar fins a 340.000 persones que es troben sense feina i no tenen ingressos. Els beneficiaris d'aquest subsidi podrien prorrogar la percepció sempre que les xifres de l'atur a l'Estat espanyol no baixin del 17 per cent.

El govern espanyol també ha posat damunt la taula l'atenció als treballadors autònoms que hagin hagut de cessar en la seva activitat per accident de treball o malaltia. Aquestes persones podran rebre prestacions d'entre 583 euros i 1.180 euros per un màxim de sis mesos, sempre que hagin cotitzat un mínim de 12 mesos seguits i siguin pares de família amb dos fills. La prestació es pot allargar tres mesos més si l'autònom té més de 60 anys.

Mesures urgents contra els incendis i les inundacions
L'executiu central també ha acordat l'aplicació d'un reial decret de mesures urgents per pal·liar els efectes dels incendis forestals que aquest 2009 han afectat fins ara més de 75.000 hectàrees, i també els danys causats per les inundacions. Les mesures han de servir per indemnitzar explotacions agrícoles i ramaderes afectades pels desastres i atorgar exempcions de quotes a la Seguretat Social i crèdits ICO per a la reconstrucció. També declaren municipis preferents per a la cobertura amb banda ampla i un pla de restauració mediambiental de caràcter interdepartamental.

El govern central també ha decidit prorrogar aquest 2009 els ajuts al lloguer de vivenda fins a 425 euros a l'any.

Nou pla per als ajuntaments
El consell de ministres ha debatut també la reedició del denominat pla Zapatero per afrontar la crisi amb suport als ajuntaments per al 2010. L'executiu orientarà aquesta nova inversió de 5.000 milions d'euros –aquest any 2009 ha estat de més de 8.000 milions– a projectes per a la implementació de noves tecnologies, innovació i estalvi energètic. El govern central ha avaluat en més de 14.000 empreses i 400.000 treballadors l'efecte de les actuacions realitzades pels ajuntaments amb aquest pla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona