Economia

Foment nolieja 4 avions per traslladar als afectats d'Air Comet

En col·laboració amb Iberia, el ministeri de Foment ha organitzat quatre vols especials per transportar 3.500 passatgers, des d'aquest dimecres fins al dia de Sant Esteve. Els tres primers vols sortiran aquesta nit amb destinació a Buenos Aires, Lima i Bogotà

El govern espanyol ha decidit noliejar quatre avions per resoldre la situació de milers d'afectats pel tancament de la companyia aèria Air Comet, propietat del president de la patronal espanyola, Gerardo Díaz Ferran.

Així, en col·laboració amb Iberia, el ministeri de Foment ha organitzat quatre vols especials per transportar 3.500 passatgers, des d'aquest dimecres fins al dia de Sant Esteve, "prioritàriament" per a les persones que tinguessin concertats vols de retorn als seus països.

Els tres primers vols sortiran aquesta nit amb destinació a Buenos Aires, Lima i Bogotà, i el quart, el dia de Nadal cap a Quito. A més, segons el comunicat difós pel departament que encapçala José Blanco, també es donarà prioritat als passatgers que tinguin "raons d'urgent necessitat".

El fet, però, és que a Madrid s'hi han quedat centenars de passatgers, la majoria immigrants llatinoamericans que havien d'anar a passar el Nadal amb la seva família.

El govern espanyol es fa càrrec dels passatgers fins a Sant Esteve, però els que tenen bitllets per a altres dates s'hauran d'entendre amb l'aerolínia.

Telèfon per als afectats

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha habilitat una centraleta de recepció de trucades perquè els afectats d'Air Comet que vulguin sol·licitar bitllet per als vols habilitats per Foment ho puguin fer.

Es tracta del 902 33 39 03 i del 00 349 545 89717 per a les persones que truquin des de fora de l'Estat.

El cas dels treballadors
A banda dels passatgers, que poden arribar a uns 70.000, els altres afectats pel tancament d'Air Comet són els treballadors.

L'aerolínia presentarà avui un ERO que afectarà els 700 treballadors i segurament el mes que ve presentarà concurs de creditors. Una situació que, segons la CGT, ja fa molt que se sabia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”