Economia

Els ministres de l'Eurogrup concreten aquest diumenge l'ajut financer a Grècia

Els tipus d'interès de les mesures de suport és una de les incògnites que l'executiu d'Atenes urgeix abans d'activar la seva aplicació

Els ministres d'Economia i Finances dels països de la zona euro mantindran aquest diumenge una reunió per videoconferència per determinar els mecanismes de suport econòmic a Grècia en un intent de moderar la pressió dels mercats financers internacionals sobre l'economia grega davant una nova operació de refinançament del deute públic de l'administració d'Atenes.

El primer ministre grec, Iorgos Papandreu, va demanar dijous al del govern espanyol i president de torn de la Unió Europea, José Luis Rodríguez Zapatero, una concreció de les mesures d'ajuda el més aviat possible i Zapatero ha establert contactes amb els liders europeus per tancar l'acord. Un dels punts més complexes seria la concreció del tipus d'interès que Grècia hauria de pagar per aquesta ajuda.

L'objectiu de la cimera, doncs, és mostrar que els detalls de l'operació de suport a l'economia grega estan tancats i que el mecanisme s'activarà quan el govern d'Atenes ho demani. El suport internacional a Grècia que s'ha acordat es realitzaria amb préstecs bilaterals i una important aportació del Fons Monetari Internacional (FMI).

El mecanisme de suport requerirà una solicitud formal del govern grec, que fins ara no s'ha fet formalment, i l'acceptació unànime dels socis de l'Eurozona. El compromís polític dels setze intregrants de la zona euro és que el tipus d'interès dels préstecs no tindrà cap subenció ni bonificació d'interessos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona