Economia

La inflació tanca el 2008 al 1,5%, la més baixa dels últims 10 anys

Economia

La inflació interanual s'ha reduit 9 dècimes al desembre i s'ha situat en el 1,5%, 2,8 punts menys que en el mateix mes de 2007 quan va arribar al 4,3%, i la més baixa dels últims deu anys.

Segons l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) difòs per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), al desembre la inflació ha baixat per cinquè mes consecutiu, després dels descensos de 4 dècimes a l'agost, 3 al setembre, un punt a l'octubre i 1,2 punts en novembre, mes en què es va situar en el 2,4%.

El descens de l'IPCH al desembre s'ha degut principalment a la caiguda del preu del petroli i de les matèries primeres.

En el cas que l'IPCH de 2008 coincideixi amb la inflació definitiva, també es tractaria de la cinquena caiguda consecutiva, després de reduir-se 4 dècimes a l'agost, 4 al setembre, 9 a l'octubre i 1,2 punts al novembre.

El vicepresident segons i ministre d'Economia, Pedro Solbes, va preveure el passat 25 de novembre que la inflació s'aproparia al 2% al desembre, dada que es coneixerà definitivament el proper 15 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.