Economia

Capdevila rebutja les "retallades" sobre la llei de la dependència de l'executiu de l'Estat

La consellera d'Acció Social es desmarca de la posició oficial del govern i recorda que pensionistes i dependents són els més vulnerables en temps de crisi

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha rebutjat les "retallades socials" anunciades per José Luis Rodríguez Zapatero per reduir el dèficit públic. Capdevila destaca que "els pensionistes i els beneficiaris de la llei de dependència" són exemples de "persones vulnerables", a les quals cal protegir "especialment en època de crisi".

Una de les mesures anunciades per Zapatero fa referència a la retroactivitat en les prestacions per dependència, que fins ara es cobren des del moment en què se sol·licita l'ajuda i que, d'acord amb el paquet anunciat, es cobrarien a partir només de la seva aprovació. El cap de l'executiu espanyol també ha proposat una nova reducció de la despesa farmacèutica per mitjà d'una rebaixa dels preus dels medicaments no genèrics o la racionalització de les dosis de medicament que es dispensen, dintre de les propostes per a la reducció de la despesa pública.

"Em preocupa l'afectació que aquestes mesures poden tenir en les persones més vulnerables", ha dit la consellera, que considera que "els més vulnerables no són els qui han de pagar el dèficit acumulat".

Capdevila també és contrària a l'eliminació total del xec nadó. "Donades les circumstàncies", ha dit la consellera, potser "no és necessari que el rebin les famílies amb rendes més altes", però s'ha oposat que s'elimini en tots els casos. En aquest sentit, la titular d'Acció Social ha indicat que "veu difícil" que la Generalitat es faci càrrec del xec nadó, a causa de "les retallades" que l'administració autonòmica "també" haurà d'assumir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.