Economia

Les entitats socials consideren "inacceptables" les mesures de reducció del dèficit públic

Denuncien que la retirada de la retroactivitat de la llei de dependència constitueix una amenaça i un retrocés

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social ha qualificat aquest dimecres "d'inacceptables" les mesures anunciades pel govern espanyol per reduir el dèficit públic i ha afegit que suposen "una amenaça" per a les polítiques socials i per als més desafavorits. L'organització ha criticat especialment la retirada de la retroactivitat de la llei de la dependència, fet que ha considerat "un retrocés inacceptable en drets socials".

La Taula ha demanat al govern espanyol que mantingui "ara més que mai" les polítiques socials i ha considerat que reduir la despesa social només agreujarà "una situació que ja és prou complicada per si sola".

"En temps de crisi les necessitats socials es multipliquen i cal destinar recursos a lluitar en favor dels més desfavorits per evitar una fractura social molt perillosa", ha afirmat l'entitat. Ha explicat que entén que els comptes públics s'han d'equilibrar però ha criticat que es vulgui fer retallant la despesa social.

L'organització ha alertat sobre la reducció dels pressupostos autonòmics i locals i ha mostrat la seva por de que aquesta reducció es traslladi a les polítiques socials i, per tant, es vegi afectada la cohesió social del país. També ha mostrat la seva preocupació per les mesures que afecten les pensions de la gent gran i la supressió del xec nadó en la gent jove, ja que ha considerat que són dos dels col·lectius més afectats per la crisi.

La Taula ha demanat que es prioritzin les polítiques per generar ingressos i la reforma del sistema fiscal, per tal que facin un major esforç els que poden aportar més, i evitar així que la crisi la paguin els més febles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.