Economia

Corbacho nega que el govern espanyol vulgui endarrerir l'edat de jubilació fins als 70 anys

El ministre de Treball defensa que calen mesures en les pensions

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha negat que el govern espanyol s'estigui plantejant retardar l'edat de jubilació als 70 anys, i no ha volgut concretar quines seran les mesures que demà el consell de ministres proposarà sobre aquesta qüestió.

Corbacho ha dit que demà només es donarà a conèixer un informe elaborat pel departament de Seguretat Social, i que després hauran de ser traslladades a la Comissió del Pacte de Toledo.

Amb tot, el ministre ha reconegut que calen reformes que garanteixin el futur d'unes pensions que, "ara per ara estan aguantant la crisi" com ho demostren els 8.000 milions de superàvit de la Seguretat Social i els 60.000 milions del fons de reserva.

Segons Corbacho, el sistema està garantit fins al 2030, però cal fer reformes per què les pensions estiguin assegurades molt més enllà d'aquest termini, a causa de l'envelliment de la població.

El ministre s'ha pronunciat sobre les prejubilacions abans dels 52 anys. Corbacho creu que no és lògic que determinades empreses, que presenten beneficis en els seus balanços de resultats, duguin a terme aquestes pràctiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.