Economia

La llei de l'habitatge entra en vigor sense haver presentat alguns reglaments a informació pública

Immobiliari

La llei de l'habitatge, aprovada pel Parlament el 19 de desembre de 2007, entra en vigor aquest dimecres sense que alguns dels seus reglaments s'hagin presentat en el tràmit d'informació pública, com és el cas del decret de condicions d'habitabilitat (que fixarà com han de ser els habitatges) i el decret de registre de sol·licitants d'habitatges protegits, dos punts clau de la nova normativa, entre d'altres.

El decret de condicions d'habitabilitat, que estava previst presentar-lo a informació pública al març, determinarà les directives a seguir per a la construcció de nous habitatges i lluitarà contra els "usos anòmals", com la sobreocupació dels immobles, els infrahabitatges i el mòbing.
En el cas del registre de sol·licitants d'habitatges protegits –que serà una base de dades per a l'administració sobre els candidats a accedir a habitatges de protecció oficial, de manera que podrà preveure així les polítiques a seguir segons les necessitats–, la previsió per presentar-lo a informació pública era per al febrer.

Segons la secretària d'Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, els dos decrets estaran a punt abans de l'estiu, i ha excusat la demora de l'entrada en vigor de la nova normativa a causa de la seva "complexitat" i al procés de negociació entre tots els agents implicats del sector, ha explicat.

Amb l'entrada en vigor de la llei, tampoc estaran operatius el registre d'Agents de la Propietat Immobiliària i el registre de constructors, que la Generalitat preveu que estiguin acabats aquest mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.