Societat

El govern pagarà fins a sis mesos de lloguer als propietaris d'habitatges que es trobin amb situacions d'impagaments

CATALUNYA

El govern ha aprovat el decret d'avalloguer, que pretén fer front a la sensació de vulnerabilitat dels propietaris davant de situacions d'insolvència a l'hora de posar el pis en lloguer. Amb aquesta mesura, prevista en el Pacte Nacional per l'Habitatge i en la Llei del dret a l'habitatge, el Govern pagarà al propietari fins a sis mesos de lloguer sempre que aquest hagi instat i obtingut una sentència de desnonament per impagament.

Per poder ser beneficiari de l'avalloguer, no obstant, s'ha de complir un seguit de requisits: la renda mensual no pot superar els 1.500 euros a la ciutat de Barcelona; els 1.200 als municipis de la zona A de protecció oficial; els 1.000 a la zona B, els 800 a la zona C, i els 600 euros a la zona D. El propietari no ha d'haver exigit una fiança superior a dues mensualitats de renda, ni cap altra garantia addicional per a la signatura del contracte; a més, ha d'haver dipositat a l'Institut Català del Sòl el contracte íntegre del lloguer, la fiança i un document de compromisos relatiu a l'avalloguer.

D'altra banda, la garantia de l'avalloguer no es farà efectiva si en un termini de tres anys s'han dictat tres sentencies de desnonament per impagaments en el mateix habitatge, si en el termini de dos anys s'ha dictat més d'una sentència de desnonament per impagament que condemni el mateix llogater o si es comprova que l'impagament de les rendes s'ha produït per la negativa de l'arrendador a cobrar.
El Govern ha aprovat el decret tenint en compte que els habitatges de lloguer constitueixen un dels àmbits de major importància per a l'allotjament de la població amb dificultats d'accés al mercat i que l'any passat es van instar 6.500 processos judicials per falta de pagament de lloguer, un 1,8% del total de contractes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.