Economia

La Reserva Federal admet per primer cop la possibilitat que els Estats Units entrin en recessió

Crisi

Recessió és la paraula més temuda als EUA i ara ja no la descarta ni la Reserva Federal. El seu president, Ben Bernanke, va admetre ahir per primer cop que "la recessió és possible" durant el primer semestre d'aquest any, ja que el creixement de l'economia nord-americana ha empitjorat des del gener.
En un discurs més pessimista que en ocasions anteriors, Bernanke va dir davant el Congrés que el PIB "no sembla que hagi de créixer molt, si és que ho fa, en la primera meitat del 2008 i encara es podria contreure lleugerament". Amb dos trimestres consecutius de PIB negatiu ja es considera que el país ha entrat en recessió. Una situació a què contribueix la crisi hipotecària i que és ara mateix el centre d'atenció de la política nord-americana.

No obstant, segons Bernanke, "recessió és un terme tècnic" i "no està preparat per dir si l'economia arribarà a aquesta situació" tot i que ha admès que "està, clarament, passant per un període molt difícil".

Malgrat tot, el president del banc central dels EUA confia que l'activitat econòmica es recuperi en el segon semestre de l'any i durant el 2009 gràcies al paquet de mesures fiscals aprovat pel govern així com per la forta retallada dels tipus. Bernanke va dir que els legisladors estan "lluitant contra el vent" per enfortir l'economia, però no va avançar si la Fed abaixarà més els tipus.

Pel que fa a la inflació, és preocupant, però es preveu que es moderi en els propers trimestres. Els seus comentaris van provocar baixades a la borsa de Nova York, que es recuperava poc després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida