Economia

Els experts preveuen una caiguda brusca del dòlar

Divises

El dòlar pot experimentar una forta baixada en els propers mesos si perd el seu paper com a moneda de reserva, segons l'informe Cesifo -de l'Institut IFO de la Universitat de Munic- sobre l'economia europea el 2008.
Un dels responsables de l'estudi, l'acadèmic català Xavier Vives, va destacar ahir al Cercle d'Economia un augment de la incertesa econòmica, tant a Europa com als Estats Units i el Japó, cosa que fa que la crisi "s'hagi de gestionar amb molta cura perquè sigui moderada".

Respecte a les previsions de creixement econòmic, en el cas d'Europa l'informe recull un augment del PIB de l'1,8% aquest any, una inflació del 2,4% i una més petita creació d'ocupació. A Espanya Vives li va atorgar un creixement del 2,4%, encara que podria ser fins i tot més petit.

El president de Vueling i vocal de la junta directiva del Cercle, Josep Piqué, va participar en aquesta presentació i va mostrar-se pessimista sobre l'evolució de l'economia. "És una crisi que cada dia que passa ens fa sentir més pessimistes; encara queden cadàvers a l'armari", va dir ahir amb referència a la situació que travessa el sector financer internacional.

Morositat
Per altra banda, el Banc d'Espanya creu que els ratis de morositat "augmentaran probablement" aquest exercici, tant pel creixement dels actius de dubtós pagament com per la desacceleració del crèdit. En l'últim Informe d'estabilitat financera, fet públic ahir, l'organisme ja constata un "lleuger repunt" dels impagaments, però encara se situen en "nivells reduïts".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA