Economia

La Caixa executarà les garanties que té sobre Colonial

Després de la fracassada venda al fons d'inversió del govern de Dubai, els dos principals creditors de la immobiliària Colonial han decidit implicar-se a fons en el reflotament de la companyia, que arrossega un deute de 6.400 milions d'euros, al qual no pot fer front.
Banco Popular i La Caixa tenen previst executar en les properes hores les seves garanties sobre el deute de Colonial, que estan lligades a part dels títols dels principals accionistes del grup: Luis Portillo, que controla el 34,2% de la immobiliària, i la família Nozaleda, que disposa d'un paquet del 12,5%.

Més concretament, el deute de Colonial amb Banco Popular puja a 365,1 milions d'euros, que estan lligats a 149,7 milions d'accions, que representen el 9,1% del capital de la immobiliària.

En el cas de La Caixa, el deute s'eleva a 161,3 milions d'euros que tenen com a garantia 93,1 milions d'accions, és a dir, el 5,7% del capital. Aquest paquet tenia un valor ahir de 90 milions d'euros.

Compres excessives
Si s'executen tal com està previst les garanties, les dues entitats financeres passaran a controlar prop del 15% de Colonial i, conjuntament i com a segons accionistes de la immobiliària, participaran activament en el seu reflotament.

L'endeutament de Colonial s'ha disparat en els últims anys com a conseqüència de tot un seguit de compres impulsades pel seu principal accionista, Luis Portillo.

L'empresari sevillà, mitjançant Inmocaral, va comprar Colonial en el segon semestre del 2006 per més de 3.500 milions d'euros i, quan tot just estava digerint aquesta operació, va adquirir la immobiliària Riofisa per uns 2.000 milions d'euros.

Les dues compravendes es van finançar de forma majoritària mitjançant préstecs bancaris i el corresponent deute es va traspassar a Colonial. L'encariment del preu del diner i la caiguda en la venda de pisos ha fet impossible a Colonial el retorn del seu deute, malgrat els ingressos generats per la important divisió de lloguers del grup.

Tant La Caixa com el Banco Popular van reconèixer ahir mitjançant sengles comunicats a la CNMV que existeixen converses amb Portillo i la família Nozaleda, encara que van descartar que estiguin tancades. No obstant, altres fonts van dir que l'entrada de les dues entitats en l'accionariat de la immobiliària "està pròxima". La Caixa va sortir de Colonial el juny del 2006 en vendre el seu paquet del 40% a Portillo per 1.480 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu
SOCIETAT

El malviure del sector nàutic en aigües interiors

Baells