Economia

Es doblen les demandes per crèdits impagats a València

Immobiliari

Les demandes interposades per impagament d'hipoteques a València es van duplicar en dos anys fins a arribar a 549 assumptes el 2007, mentre que en l'exercici anterior se'n van comptabilitzar 301, i el 2005 un total de 243.

L'augment de les quotes hipotecàries per la pujada de l'Euribor i el sobreendeutament de la població ha determinat l'increment d'aquest tipus de plets als jutjats de primera instància. Així ho va indicar ahir el jutge degà de València, Pedro Viguer, que va qualificar el nombre d'execucions hipotecàries de "sorprenent" a la vegada que "preocupant".
Viguer va explicar, no obstant, que anteriorment "se salvaven" més procediments hipotecaris, perquè els bancs renegociaven els crèdits, però que en l'actualitat "són molt més durs" per la situació econòmica en què es troben. Segons les seves dades, l'any 2001, es van registrar 215 processos hipotecaris als jutjats valencians.

El 2002 també va ser un any excepcional, amb un total de 418, per anar baixant fins al 2007 en què van augmentar espectacularment. Una situació similar es va registrar en els procediments monitoris, és a dir, en la reclamació de crèdits de fins a 3.000 euros, que van passar de 797 el 2001, a 2.508 el 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.