Economia

Agbar invertirà 1.100 milions d'euros en 3 anys

Mercader confirma la presentació de 5 ofertes per Applus+, filial de certificació i inspecció que s'ha posat a la venda

El president d'Aigües de Barcelona (Agbar), Jordi Mercader, ha anunciat avui inversions en els negocis d'aigua i salut per valor de 1.100 milions d'euros en els pròxims tres anys, tant arreu de l'Estat com a l'estranger, i ha descartat la venda de l'asseguradora Adeslas.

Després de la junta d'accionistes, Mercader ha confirmat la presentació de cinc ofertes per Applus+, filial de certificació i inspecció que s'ha posat a la venda a partir d'un preu superior als 1.000 milions d'euros.

Fons d'inversió com Carlyle, a més de Bureau Veritas, gegant francès del sector de la inspecció i la certificació, figuren entre els cinc candidats, que estan en ple procés de valoració dels actius d'Applus+ abans de presentar les ofertes definitives.

En aquest procés de venda, tant Mercader com el director general de la companyia, Àngel Simón, s'han mostrat molt cauts i amb prou feines han expressat la seva simpatia per la participació de socis catalans en l'oferta guanyadora, com vol la Generalitat, i han confirmat que no es procedirà a una venda trossejada d'Applus+.

Els membres del consell d'administració estarien "més contents si fos així", ha afirmat el president d'Agbar en referència a la presència de socis catalans en l'operació, abans d'afegir que aquesta possibilitat "se'ns escapa" i de reiterar que l'objectiu és "defensar els interessos dels accionistes".

El medi ambient
Els principals directius d'Agbar han informat que els diners obtinguts en aquesta venda es canalitzaran fonamentalment al negoci de l'aigua i a noves activitats relacionades amb el medi ambient, com el tractament de fangs de depuradores, a més de suposar una reducció "important" del deute i una plusvàlua "significativa".

El director general s'ha reafirmat també en l'interès d'Agbar en l'activitat de l'aigua en mercats com Xina, Corea del Sud, Tailàndia i Vietnam, encara que ha subratllat que en aquests països "costa concretar els temes".

A la junta, que ha reunit 1.257 accionistes presents o representats que sumaven el 64,3% del capital, Mercader s'ha decantat per créixer a través d'operacions de transferència de tecnologia i coneixements en la gestió del cicle integral de l'aigua, com passarà en el concurs guanyat a Orà (Algèria), en comptes de a partir de compres "massives" i d'"actius físics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.