Economia

L'FMI diu que l'economia espanyola està pitjor que les del seu voltant i que els espanyols han de fer un esforç "considerable"

El director del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, ha mostrat el seu suport a la intenció del govern espanyol de reformar el sistema de pensions

El director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ha qualificat de "molt forta" la crisi econòmica a Espanya, i ha advertit que els espanyols hauran de fer un esforç "considerable".

En aquest sentit, s'ha mostrat comprensiu respecte a la proposta de reforma del sistema de pensions plantejada pel govern espanyol, que inclou endarrerir l'edat de jubilació oficial fins a 67 anys.

"Comprenc la situació de Zapatero, és molt difícil. La crisi a Espanya és molt forta, especialment després de la situació del mercat immobiliari, no gaire allunyada del que va passar als Estats Units, de manera que els espanyols hauran de fer un esforç, un esforç considerable", ha afirmat Strauss-Kahn en una entrevista concedida a la cadena de ràdio francesa RTL.

Tot i això, el director gerent de l'FMI ha apuntat que aquest tipus de mesures depenen en gran part dels països, així com dels compromisos polítics adquirits, i per això ha assegurat que en altres països s'aplicaran mecanismes diferents i ha admès que "no se sortirà de la crisi a cost zero".

Alhora, Strauss-Kahn ha assenyalat que la solució per a la sostenibilitat de les pensions no rau tant en l'edat legal de jubilació com en l'edat real de jubilació, ja que "el que pesa sobre els sistemes de pensions és l'edat en què un comença a retirar-se de veritat".

D'altra banda, el director gerent de l'FMI ha negat de manera categòrica que la crisi econòmica hagi acabat, encara que el creixement hagi tornat a les economies de manera més ràpida del que es preveia.

En aquest sentit, Strauss-Kahn ha afirmat que les coses, especialment a Europa, tot i que també als Estats Units, encara no van gaire bé, i ha advertit que existeix una important bretxa entre el moment en què torna el creixement i el seu impacte a l'ocupació, de manera que "no es pot dir que la crisi ha acabat quan encara hi ha desocupació".

Per aquest motiu, el màxim dirigent de l'FMI ha reiterat la necessitat de mantenir els estímuls públics en l'economia, ja que la major part del nou creixement observat té el suport de la demanda del sector públic, mentre que la demanda privada és encara molt baixa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA