Economia

El govern anuncia un pla d'ocupació per a joves

La consellera de Treball proposa acabar "amb la xacra que suposa la precarietat"

La consellera de Treball, Mar Serna, ha anunciat un pla d'ocupació per als joves que ajudi a millorar les condicions laborals "precàries" d'aquest col·lectiu que concentra altes taxes de temporalitat i de sinistralitat.

Serna ha fet referència a aquest pla en la inauguració d'unes jornades europees sobre precarietat i salut que han organitzat a Barcelona el partit Esquerra Unida i Alternativa (EUIA) i el partit de l'esquerra europeu per debatre amb representants d'organitzacions socials, polítiques i sindicals els problemes que afecten als treballadors.

La responsable de Treball ha insistit en la necessitat "de posar fi a la xacra que suposa la precarietat", que va vincular aspectes com la sinistralitat, els salaris, la temporalitat i la igualtat d'oportunitats. Tot i que ha destacat la notable reducció de l'atur a Catalunya, ha reconegut que això "no ha anat acompanyat de mesures per donar qualitat a l'ocupació".

Pèrdua de poder adquisitiu
Així mateix, Serna ha citat els resultats d'un estudi de l'OCDE que posa de manifest una "moderació salarial" entre el 1994 i el 2004 que ha provocat la pèrdua "important" de poder adquisitiu de moltes persones.

Els col·lectius més perjudicats per aquesta situació són els joves, que cobren només el 74,9% del salari mitjà, i també els immigrants o persones amb risc d'exclusió social.

La titular de Treball també ha incidit en la temporalitat que afecta el 50% dels joves treballadors fins a 24 anys i el 54% del col·lectiu immigrant, i la sinistralitat que és "el doble d'alta que la mitjana europea".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.