Economia

El 'bon rotllo' a la feina, principal factor de fidelitat

Estudi

El bon ambient laboral (el 'bon rotllo'), seguit de la responsabilitat i l'autonomia a la feina i el reconeixement a l'empresa, són els factors més valorats pels treballadors per continuar en els seu lloc de treball i no començar a buscar-ne un de nou. Així ho constata l'estudi sobre satisfacció laboral i qualitat de vida elaborat per la firma europea de recerca de professionals Cátenon.

El quart motiu que addueixen els ciutadans de l'Estat per ser fidels al seu lloc de treball són els diners, el fet de sentir-se ben remunerat. Ara bé, en un canvi de feina l'element que més es valora és precisament l'augment de sou, seguit de les possibilitats de promoció i el desenvolupament professional, la responsabilitat i l'autonomia a la feina, l'equip humà i la flexibilitat en l'horari.

La directora de màrqueting de Cátenon, Cristina Villanueva, explica que quan els treballadors porten un temps en el seu lloc de treball i l'ambient és bo, aquest es converteix en un important motiu de permanència. Però, en desconèixer com seran els companys en una nova feina, el treballador, intenta convèncer-se del canvi buscant un “argument tan tangible com la retribució econòmica més favorable”.

De fet, l'estudi de Cátenon detalla que més de la meitat dels treballadors, en concret el 54%, no està satisfet amb el sou que rep.

Conciliar vida laboral i familiar
A més, tres de cada quatre enquestats considera que per aconseguir una brillant carrera professional s'ha de renunciar en gran part a la vida personal. I el 73% estaria disposat a renunciar a part del seu sou per tenir una millor qualitat de vida. Per aconseguir aquest últim punt, els empleats de l'Estat aposten per un horari flexible, amb una distribució lliure de les hores de feina durant l'any, o pel teletreball.

Per la seva part, els que són pares agrairien que es facilitessin guarderies concertades o que n'hi hagués a la pròpia oficina, així com establir unes baixes per maternitat o paternitat més llargues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.