Economia

L'FMI alerta que les previsions empitjoraran

Economia

El director gerent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, ha advertit aquest dilluns en un acte a Madrid que les previsions de la seva institució podrien ser "encara pitjors" en el futur immediat, tot i que en resposta a les manifestacions del president del govern espanyol, que la setmana passada va apuntar que els analistes "es poden equivocar", ha afegit que ell "també espera equivocar-se". Segons ha apuntat, la situació no tan sols empitjoraria a l'Estat, sinó també a la UE i als Estats Units.

Strauss-Kahn ha apuntat que segons el seu criteri els bancs espanyols no necessiten una recapitalització pública perquè no han estat exposats, com altres, a les subprime nord-americanes.

Strauss-Kahn ha fet aquestes manifestacions en un acte a Madrid juntament amb el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, i el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, on tots tres han analitzat la situació de l'economia espanyola i l'impacte que hi han tingut afers com l'estafa protagonitzada per la firma Madoff.

No obstant, ha afirmat que els bancs espanyols no necessiten, de moment, un procés de recapitalització amb diners públics, tota una mostra, ha dit, de la seva fermesa. Segons Strauss-Kahn, si en algun moment fos necessària aquesta recapitalització, l'administració espanyola es posaria a treballar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.