Economia

L'FMI preveu que l'Estat espanyol segueixi en recessió el 2010

L'FMI ha rebaixat avui de nou les seves previsions de creixement de l'economia espanyola que, ha dit, es contraurà en un 1,7% aquest any i continuarà en recessió en el 2010. D'altra banda, segons l'últim butlletí econòmic del Banc d'Espanya, l'economia estatal va entrar en recessió en el quart trimestre del 2008, després de caure un 1,1% en taxa intertrimestral i després de registrar dos trimestres consecutius de creixement negatiu.

Al desembre, l'FMI havia pronosticat que el Producte Intern Brut (PIB) espanyol s'encongiria en almenys un 1% en el 2009, però avui ha rebaixat el càlcul davant l'empitjorament de l'entorn econòmic a nivell mundial. El seu pessimisme s'estén fins al 2011, l'any en què albira la recuperació, amb un creixement del 0,8%.

Els pronòstics del Fons estan en relació amb els avançats per la Comissió Europea fa una mica més d'una setmana i són pitjors que els que augurava el govern espanyol.

Previsions a la baixa
L'FMI ha reduït les previsions de creixement en tots els principals països del món. De forma col·lectiva, el planeta creixerà aquest any tan sols un 0,5%, la xifra més baixa des de la Segona Guerra Mundial, mentre que en el 2010 experimentarà un repunt "gradual", fins al 3%, sempre que els governs portin a terme intervencions decisives en l'economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.