Economia

Les caixes Sabadell, Terrassa i Manlleu volen tenir el pla de fusió en 20 dies

Les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu tindran el projecte abans de l’agost. El Banc d’Espanya col·labora en el disseny final

Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu treballen per presentar el seu projecte de fusió abans de l’agost i, més concretament, l’última setmana de juliol, segons diverses fonts properes a les negociacions. Tècnics de les tres entitats i del Banc d’Espanya treballen per tancar un primer document que portar als respectius consells d’administració l’última setmana de juliol.

La proposta, que haurà de rebre el vistiplau dels respectius consells, recollirà les línies generals de l’aliança que pensen tirar endavant les tres entitats. Així, el document haurà d’explicar el tipus de fusió o integració que busquen realitzar, els càrrecs directius que pilotaran el procés i la quantia dels ajuts que preveuen reclamar al Fons de Reestructuració i Ordenada de la Banca (FROB).

A partir d’aquí es posaria en marxa el pla de fusió, on apareixerien el nombre d’oficines que s’haurien de tancar, la ubicació dels serveis centrals, l’elecció del nom de la nova entitat i la integració de les marques, i la reducció de la plantilla, entre altres elements. Aquest pla hauria de ser aprovat per les assemblees generals de les tres entitats, on estan representats els grups fundadors de cada caixa, grups locals i representants dels treballadors. A més, també hauria de veure la llum verda per part del Banc d’Espanya i la Generalitat.

Procés llarg
El procés d’integració, amb tot, es pot allargar més d’un any abans de concloure i es pot veure més o menys embussat en les diverses etapes.

La unió de les tres caixes sumarà més de 750 oficines i, segons les primeres anàlisis, requerirà el tancament de 150 oficines i la reducció de 400 llocs de treball. Els sindicats creuen que s’hauran que produir prejubilacions a partir dels 55 anys. Amb uns actius de 26.806 milions d’euros, la nova caixa es convertiria en la tercera de Catalunya, només superada per La Caixa i Caixa Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona